Exclusief voor abonnees

Het onwaarschijnlijke levensverhaal van Octavie (103), de oudste Belg die corona overwon: “Mijn geheim? Elke dag ben ik content geweest met wat ik had”

Arthur Los
Ze is officieel de oudste Belg die het coronavirus overwon. Octavie De Turck (103) weet al haar hele leven wat knokken is. Ze werd geboren als oorlogskind tijdens de ijskoude hongerwinter van 1917, overleefde ook WO II en verloor op jonge leeftijd haar zoon en later ook haar man. Toch liet ze de moed nooit zaken. Ook niet vorige maand, toen ze positief testte op het virus. Dit is het verhaal van 'het vernepelingske van Ninove', dat uitgroeide tot een nationaal symbool van moed en hoop.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan De Troyer

  Waauw zoveel respect voor deze vrouw ze heeft zoveel meegemaakt maar is er telkens goed doorgekomen hopelijk mag ze nog een tijdje leven en zeker gezond blijven

 • Luc Desmet

  Krasti De Ward, het gaat hier over haar hele levensverhaal en houding. Ze vertelt hoe ze alles heeft proberen te verwerken. Wees blij voor haar en laat je inspireren.

 • Juliette Francois

  Ik wou dat ik je een dikke knuffel kon geven, Octavie. Wat ben jij een sterke en moedige vrouw!

 • Peter Janssens

  Ooit ergens op TV gezien: een zeer bejaard koppel dat heel lang gelukkig getrouwd was. De reporter vroeg wat hun geheim was. Die man antwoordde: "Dat is heel simpel, zij babbelt en ik luister niet"; waarop zij hem op zijn arm klopte en giechelde alsof ze een verliefde tiener was. Geweldig mooi momentje, en deze vrouw weet ook waar het om draait, respect.

 • krasti de ward

  Geluk heeft ze gehad. Dat is alles.