Hallucinant: bestelwagen met trailer maakt levensgevaarlijk manoeuvre op A10 in Oostende

Er is een hallucinant filmpje opgedoken van een levensgevaarlijk en verboden manoeuvre op de autosnelweg A10 richting Oostende. Een bestelwagen met aanhangwagen stond dwars over de autosnelweg en probeerde om te draaien in de juiste rijrichting. De bestuurder mag zich erg gelukkig prijzen dat er geen ongeval gebeurde.

Het voorval gebeurde woensdagmorgen iets over 9 uur op de autosnelweg in Zandvoorde bij Oostende. Een passagier van een ander voertuig besloot het tafereel te filmen. Op de beelden is te zien hoe een bestelwagen met aanhangwagen gevuld met zand manoeuvreert over de volledige breedte van de snelweg. Aanstormende auto’s moesten bruusk in de remmen gaan en ontstaken hun richtingaanwijzers om andere automobilisten te waarschuwen. Als bij wonder reed niemand in op het voertuig. Na het manoeuvre reed de bestelwagen in de juiste richting weg. 

Wat precies aan het manoeuvre voorafging, is niet duidelijk. Mogelijk was de bestuurder via de afrit  op de autosnelweg gereden om tot het besef te komen dat hij aan het spookrijden was. De aanhangwagen liet ook wat zand achter op de snelweg. De verkeerspolitie van West-Vlaanderen zegt niet op de hoogte te zijn van het voorval en er geen meldingen zijn binnengekomen. Dergelijke manoeuvres op de autosnelweg zijn uiteraard verboden. 

Auto met aanhangwagen maakt levensgevaarlijk manoeuvre op de A10 in Oostende.
Bart Boterman Auto met aanhangwagen maakt levensgevaarlijk manoeuvre op de A10 in Oostende.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jurgen Devries

  René Janssens vind je echt dat dit manoeuvre kan? Als je dan toch al zo dom bent langs de afrit op de autosnelweg te gaan ga dan op de pechstrook staan maar je gaat toch niet even terugdraaien met je aanhangwagen eraan op een snelweg waar anderen tegen 120 aankomen gereden?

 • Martin Smets

  wat als die aanhangwagen een schaar effect heft gemaakt en deze auto 180graden heft laten draaien ? Daar al is aan gedacht ? Maar eerst effe lekker zwart maken .. denk toch is na mensen.

 • Rene Janssens

  Wat had de bestuurder dan moeten doen als hij zelf ziet dat hij aan het spookrijden is? Verder rijden tot hij frontaal op een tegemoetkomend en in de juiste richting rijdend voertuig botst? Blij dat er geen ongeval met gekwetsten of doden is gebeurd.

 • Luciano Van As

  Ik heb de indruk dat de chauffeur absoluut niet kan rijden met een aanhangwagen! Wat een gesukkel toch .