Grote glazen fles van Tom Herck krijgt nieuwe plek

Het kunstwerk van Tom Herck werd verwijderd voor het Kursaal van Oostende
Benny Proot Het kunstwerk van Tom Herck werd verwijderd voor het Kursaal van Oostende
Het kunstwerk van Tom Herck ‘Wreckage in a bottle’ in de vijver voor het Kursaal van Oostende werd donderdag verwijderd.

Sowieso was de plaatsing van het werk tijdelijk. Het werk van Tom Herck werd dit voorjaar geplaatst in het kader van The Crystal Ship. Toerisme Oostende merkte de voorbije maanden dat het werk zeer tot de verbeelding spreekt en veel gefotografeerd werd. Gezien het succes is Toerisme Oostende in samenspraak met de kunstenaar wel op zoek naar een nieuwe locatie. Tom Herck maakte een glazen fles met daarin een boodschap, verwijzend naar de mensen die al eeuwenlang berichten sturen in flessen. Traditioneel werd de methode vooral door zeelieden en schipbreukelingen gebruikt, in de hoop een bericht naar het vasteland te sturen of om hun onvrede aan de buitenwereld te tonen. Op het eerste gezicht ziet de installatie eruit als een traditionele ‘boodschap in een fles’, maar bij betere inspectie bevat de fles een groot opgevouwen papier in de vorm van een schip, waarop een boodschap zou moeten staan.

Het werk van Tom Herck stond enkele maanden in de vijver voor het Kursaal van Oostende
Toerisme Oostende Het werk van Tom Herck stond enkele maanden in de vijver voor het Kursaal van OostendeReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.