Groen trapt nationale campagne af met elektrische bus en huisbezoeken van kopstukken

Groen begint in Oostende aan haar nationale campagne
Benny Proot Groen begint in Oostende aan haar nationale campagne
Groen is officieel met haar nationale campagne begonnen. Verschillende kopstukken kwamen in de badstad aan met een elektrische bus en er werd symbolisch een grote letter ‘G’ geplaatst aan het parkje bij het Sportcentrum. 

Verschillende Groen-kopstukken kwamen samen voor een allereerste campagnedag. Oostendenaars Wouter De Vriendt (federaal lijsttrekker) en Belinda Torres Leclercq (tweede plaats Vlaamse lijst) waren van de partij, maar ook andere kopstukken, zoals Europees lijsttrekker Petra De Sutter en Vlaams lijsttrekker Jeremie Vaneeckhout tekenden present.

Ook voorzitster Meyrem Almaci werd aangekondigd, maar gaf op het laatste moment verstek. “Jammer, het is echt last minute dat onze voorzitter moest afhaken”, sakkert De Vriendt. “We hadden zelfs bloemen bij voor haar, want ze verjaart vandaag."

Letter G

Maar de sfeer zat goed bij de groenen. Symbolisch kwamen ze met een elektrische bus aan en er werd een letter G in het park bij het Sportcentrum geplaatst. Nadien ging het gevolg op pad voor huisbezoeken. “De bedoeling is om van de mensen zelf te horen waar ze wakker van liggen en hen duidelijke, heldere en hoopvolle antwoorden te geven. Terwijl andere partijen met zichzelf bezig zijn en krampachtig verdeeldheid proberen te zaaien, delen we veel meer dan we denken. De uitdagingen waar we voor staan zowel op vlak van klimaat, koopkracht en samenleven zijn zo omvangrijk dat we moeten samenwerken in plaats van tegenwerken. Daar gaat onze campagne over.”

Groen herhaalt de ambitie om een nieuwe meerderheid en klimaatregering op de been te brengen. De komende weken plant Groen 50.000 huisbezoeken. 

Er stonden verschillende huisbezoeken op de agenda
Benny Proot Er stonden verschillende huisbezoeken op de agendaReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.