Exclusief voor abonnees

Gouverneur verplicht tafelbediening in strandbars, maar stuit op (sommige) burgemeesters: “Dat gaan we dus niet handhaven”

Strandbars, hier in Oostende, moeten volgens het ministerieel besluit én volgens waarnemend gouverneur Anne Martens werken met tafelbediening. Raamverkoop is verboden.
Benny Proot Strandbars, hier in Oostende, moeten volgens het ministerieel besluit én volgens waarnemend gouverneur Anne Martens werken met tafelbediening. Raamverkoop is verboden.
Raamverkoop in de strandbars: volgens sommige kustgemeenten mag het, volgens andere niet. Waarnemend gouverneur van West-Vlaanderen Anne Martens zet de puntjes op de i. “Strandbars vallen onder horeca en moeten daarom volgens het ministerieel besluit bediening aan tafel doen.” Maar niet alle burgemeesters zijn van plan zich daaraan te houden. “Er stelt zich geen probleem in de strandbars, dus ik zal dit ook niet laten handhaven. Er zijn veel grotere prioriteiten", zegt Bart Tommelein in Oostende. Bij de uitbaters heerst intussen - alweer - ongeloof. 

Je hebt 13% van dit artikel gelezen