Goesting in een donut? Hill’s Donuts opent winkel in Kapellestraat

Bakkerszonen Paul en Mathieu Hillewaere en zaakvoerder Maarten Loose van Hill's Donuts in de Kapellestraat
Benny Proot Bakkerszonen Paul en Mathieu Hillewaere en zaakvoerder Maarten Loose van Hill's Donuts in de Kapellestraat
In de Kapellestraat 72 opent vrijdag Hill’s Donuts haar deuren. Zoals de naam al doet vermoeden, kan je in de winkel terecht voor donuts - er worden tientallen soorten aangeboden, ook in thema. “Onze donuts worden ambachtelijk gemaakt door bakkersfamilie Hillewaere uit Menen”, vertelt zaakvoerder Maarten Loose. 
Er vallen meer dan vijftig soorten donuts te ontdekken bij Hill's
Benny Proot Er vallen meer dan vijftig soorten donuts te ontdekken bij Hill's

Hill’s Donuts opent de deuren vrijdag van 10 tot 21 uur, niet toevallig tijdens de Late Night Shopping. Maarten Loose en en zijn vrouw Severine Meuleman bieden er zowat vijftig soorten donuts aan. Denk maar aan smaken zoals melk-, witte en zwarte chocolade, Nutella, speculoos, karamel, koffie, pistache, kaneel, honing en cola. Maar het aanbod wordt uitgebreid met donuts met vruchten, zoals appel, aardbei, framboos of mango, en gevuld met karamel, chocolade en aardbei met witte chocolade. “We hebben dus voor elk wat wils”, knipoogt Maarten. “De donuts worden ambachtelijk gemaakt door de bakkersfamilie Hillewaere uit Waasten, nabij Menen. Alles is dagelijks vers en zonder bewaarmiddelen gemaakt.” Hill’s heeft al winkels in Ieper en Brugge, maar nu komt daar dus Oostende bij. “De stad lag voor de hand als dé shoppingstad aan zee”, meent Maarten. “Bovendien heeft het Economisch Huis me enorm geholpen naar de zoektocht van een pand en het in orde brengen van alle vergunningen en aanvragen. Als ondernemer is dat zeker een pluspunt en extra motivatie om voor Oostende te kiezen.” 

(vlnr) Schepen Charlotte Verkeyn, Maarten Loose, Ilse Snick van het Economisch Huis en burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) verwelkomen Hill's Donuts
TVA (vlnr) Schepen Charlotte Verkeyn, Maarten Loose, Ilse Snick van het Economisch Huis en burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) verwelkomen Hill's Donuts

Pand gerenoveerd

Ook het pand waarin de winkel gevestigd is, valt op. Het art nouveauhuis dateert van 1907 en is deel van het bekende legaat Breemersch, dat eigendom is van de stad. Het gebouw werd volledig gerenoveerd. “We trachtten enkele knipogen naar het verleden aan te brengen, zoals de leuke tegelvloer”, zegt Maarten nog. “Hill’s is een mooi voorbeeld van hoe we onze shoppingstraten verder willen ontwikkelen: met nieuwe zaken die het verschil maken en een aantrekkingspool vormen”, zegt schepen Charlotte Verkeyn (N-VA). “Mijn zoon Arthur is zot van donuts”, lacht burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) nog. “Dergelijke unieke winkels zorgen ervoor dat mensen graag naar onze stad komen en iets nieuws kunnen ontdekken.” Voor één enkele donut tel je 1,90 euro neer, voor een doos van zes stuks betaal je 9,90 euro en voor twaalf stuks 18,90 euro. Op aanvraag zijn er ook minidonuts verkrijgbaar of in thema, bijvoorbeeld met de naam van een jarige of van een bedrijf. Binnenkort start ook de webshop www.hillsdonutsoostende.be. Na vrijdag is de winkel elke dag open van 11 tot 19 uur. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.