Gidsenkring bestaat 30 jaar en dat wordt gevierd met een expo in het Stadsmuseum

Een deel van Gidsenkring Lange Nelle bij de opening van de tentoonstelling Vergeet de gids niet
LBB Een deel van Gidsenkring Lange Nelle bij de opening van de tentoonstelling Vergeet de gids niet
Op vandaag heeft gidsenkring Lange Nelle in Oostende 45 actieve gidsen, meer dan 70 themawandelingen en bezoeken en zeker over de 10.000 uitgevoerde opdrachten. In de expo ‘Vergeet de gids niet’ wordt de geschiedenis geschetst aan de hand van foto’s, artikels in de pers, eigen publicaties, getuigenissen, anekdotes en dagelijkse audio-items op radio Noordzee

Bij de opening van de tentoonstelling was ook stichter Dries Vermeesch aanwezig. “Als schepen nam hij destijds het initiatief en betrok ook de Kamer van Koophandel en heemkring De plate bij zijn plannen om een eerste cursus voor gidsen te organiseren”, schetst voorzitter Marc Loy. Van de 40 ingeschrevenen slaagden uiteindelijk 14 gidsen. Zij stonden ook aan de wieg van de officiële gidsenkring. Anno 2019 zijn er 45 gidsen actief. De ‘levende’ gidsen krijgen steeds vaker concurrentie van digitale alternatieven. Na de audiogids in de musea verschenen al de GPS-gestuurde iphone en ipad als elektronische informatiedragers bij bezoeken en wandelingen. Toch gaat er niets boven de gids. “Wij bieden nog altijd veel voordelen. Zo kunnen we inspelen op de groepsdynamiek en op de interesses van een groep. De gids is nog niet afgeschreven”, zegt Marc Loy.

De expo ‘Vergeet de gids niet’. werd uitgewerkt en opgezet door de bestuurleden Patricia Veris, Martine Quaegebeur, Dirk Beirens en Marc Loy. De tentoonstelling “Vergeet de gids niet” is te zien in het Stadsmuseum, Langestraat 69 en loopt van april tot eind augustus 2019.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.