Gezocht: overnemer 't Iengels Wienkeltje

Zaakvoerder Peter Maenhoudt moet wegens gezondheidsredenen zijn zaak overlaten.
Foto Proot Zaakvoerder Peter Maenhoudt moet wegens gezondheidsredenen zijn zaak overlaten.
Als een donderslag bij heldere hemel staat speciaalzaak 't Iengels Wienkeltje over te nemen. Zaakvoerder Peter Maenhoudt (57) sukkelt met zijn gezondheid en is genoodzaakt een nieuwe uitbater te zoeken.

De winkel in de Christinastraat staat bekend voor het unieke aanbod aan Engelse specialiteiten, van koekjes, cakes en chocolade tot lekker bruisende ciders en hartige scones. "Ik worstel met de resten van een veneuze trombose, bloedklonters in het been", zucht Peter. "Zeven jaar geleden werd ik al eens geopereerd en op aanraden van de dokter stopte ik toen met mijn krantenwinkel. Ik deed er goed aan om geen staand beroep uit te oefenen en uiteindelijk kwam alles weer goed."

Blijven helpen

Op 1 juli 2013 opende 't Iengels Wienkeltje en de shop draait goed. "Maar het is tijd om afscheid te nemen. Let wel: de winkel sluit niét. Tot ik een overnemer heb gevonden, blijf ik actief in de zaak. Zelfs al is er een nieuwe zaakvoerder, ik blijf helpen om bijvoorbeeld de contacten met de leveranciers te onderhouden. De kandidaat-overnemers moeten een passie voor Engeland en haar unieke cultuur hebben. Toekomstplannen? Er zit iets nieuws aan te komen. Ik wil ook mijn vriendin helpen met haar online honingwinkel www.beedidi.be." (TVA)