Gezinnen met kinderen staan op 18 mei centraal tijdens de Gezinsdag

Het Netwerk Huis van het kind organiseert een Gezinsdag in Oostende
LBB Het Netwerk Huis van het kind organiseert een Gezinsdag in Oostende
Voor Week van de Opvoeding organiseert het Netwerk Huis van het Kind Oostende op 18 mei een Gezinsdag vol activiteiten voor kinderen tussen 0 en 15 jaar die ze samen met hun ouders kunnen beleven. Niet enkel kinderen kunnen hier terecht maar ook zwangere vrouwen en toekomstige ouders.

In Oostende bestaat sinds 2014 een erkend en gesubsidieerd Netwerk Huis van het Kind. Dit Netwerk bestaat uit ruim 20 organisaties met een gezinsondersteunend aanbod. Denk maar aan Kind & Gezin, de Gezinsbond, Pleegzorg West-Vlaanderen, Inloopteam de Viertorre, CKG Kapoentje, CIG Ten Anker, De Katrol, CLB’s, Opvoedingswinkel, Stadsdiensten Kinderopvang en Onderwijs, …. (Toekomstige) ouders en andere opvoedingsverantwoordelijken met kinderen tussen 0 en 24 jaar kunnen bij deze organisaties terecht voor een specifiek aanbod. Door samen in een netwerk te stappen, bundelen we de krachten om gezinnen nog beter te ondersteunen. Ouders kunnen rechtstreeks contact maken met dit netwerk via de twee fysieke Huizen van het Kind: Huis van het Kind Edith in de Edith Cavellstraat 54-56 en Huis van het Kind Louisa in de Louisastraat 7.

Op 18 mei zijn er tussen 10 en 16 uur heel wat activiteiten in Duin en Zee met springkastelen, een workshop EHBO bij baby’s/peuters, een work-outsessie Fitmom met Delphine Steelandt, knutselactiviteiten, babymassage, zwangerschapsyoga, grime, gekke kapsels, voorleeshoek en poppenkast, Capoeira, een avonturentocht met Simon de Strandjutter, yoga voor ouder en kind en nog veel meer. Alle activiteiten zijn gratis en je hoeft vooraf niet in te schrijven.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.