Gekke fietsers haspelen élk straatje van Oostendse binnenstad af: “Leuk, maar dit doen we geen twee keer”

De bijzondere fietstocht levert dit opmerkelijk beeld op Strava op.
Facebook/Strava De bijzondere fietstocht levert dit opmerkelijk beeld op Strava op.
Vier doorwinterde fietsers - Tom Vanderhoeght, Gunther Desmedt, Terry Fremineur en Ruben Casier - hebben een huzarenstukje tot een goed einde gebracht. Ze fietsten letterlijk door élke straat van de Oostendse binnenstad en deelden het opvallende resultaat op sociale media en de fiets-app Strava. “Deze tocht bracht ons terug naar de essentie van het fietsen.”

De vier vrienden hebben samen al heel wat fietskilometers op de teller, maar besloten dit keer eens ‘zot te doen’ in eigen stad. “Na een ontbijtje met koffiekoeken pakten we het Oostendse stratenplan en besloten we elke straat af te fietsen. Let wel: we kozen er bewust voor om alle straten te nemen die voor auto’s toegankelijk zijn binnen de halve cirkel van de Northlaan, Elisabethlaan en Ringlaan, en het strand en Oosteroever. Mochten we elke straat van heel Oostende gedaan hebben, dan hadden we veel meer tijd nodig. Het moest tenslotte nog plezant blijven ook, hé”, vertelt Tom Vanderhoeght, zaakvoerder van de bekende fietsspeciaalzaak Gino Carts & Bikes. 

Ja, er keken mensen wat raar op toen we in rondjes door hun wijk fietsten

Tom Vanderhoeght

De fiets-app Strava registreerde hun opvallende activiteit en dat leverde achteraf een knap beeld op. Uiteindelijk zou het viertal een goeie zes uur op de fiets zitten en maar liefst 122 kilometer aan straten en wegen afleggen. 

Tom Vanderhoeght, Gunther Desmedt, Terry Fremineur en Ruben Casier.
Facebook/Strava Tom Vanderhoeght, Gunther Desmedt, Terry Fremineur en Ruben Casier.

“En da’s best zot. Op zich is dat de afstand van Oostende naar Brussel, terwijl we het alleen over de binnenstad van de Koningin der Badsteden hebben. We begonnen onze tocht in het eigenlijke stadscentrum. We hebben het merendeel in blokken kunnen afleggen. Ja, er keken mensen wat raar op toen we in rondjes door hun wijk fietsten. Onderweg zie je natuurlijk heel wat. Op een bepaald moment hadden we bijna een ongeval, toen een glazenwasser met zijn wagen en uitgestoken ladder achteruit reed. En ja, je komt ook wel enkele straten tegen die er niet zo goed bijliggen. Maar daar was het ons echt niet om te doen. Het moest een leuke dag worden. Het ging ook niet om snel rijden of lange afstanden afleggen, maar om de pure essentie van het fietsen. En om het leuke fotootje achteraf, natuurlijk”, knipoogt Tom. “Maar nee, dit doen we echt geen tweede keer”, besluit hij al lachend. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Eddy Vandersmissen

    De Heren geven wel aan dat de straten in de binnenstad er niet zo goed bijjliggen. Als fietsfanaat zou il hier wel dieper op ingaan of mocht dit misschien niet ? Als bewoner van de binnenstad (Ooststraat) durf ik te stellen dat " er niet goed bijliggen" een eufimisme is. Onberijdbaar en onbegaanbaar, potenbrekers is een betere omschtijving. Eerlijk : de naam "Koningin der badsteden" en "De stad aan zee" onwaardig !!!