Geen ponykraam meer op de Oktoberfoor in Oostende

Archieffoto
photo_news Archieffoto
De jaarlijkse oktoberfoor in Oostende had steevast een kinderattractie met pony’s. Meer en meer groeide de tegenstand tegen het gebruik van levende dieren. Dit punt werd dan ook opgenomen in het bestuursakkoord, maar er liep nog een contract met de uitbaters van het ponykraam. Zij hebben nu beslist om geen gebruik te maken van hun lopend abonnement.

“Er zijn diverse gesprekken geweest tussen de Stad en de uitbaters over het thema van levende dieren op de kermis. Uiteindelijk hebben de uitbaters zelf de beslissing genomen om al vanaf dit jaar geen beroep meer te doen op hun lopend abonnement voor de paardjes. De pony’s mogen dus op rust in de wei bij de uitbaters die de dieren trouwens doodgraag zien”, stelt schepen Charlotte Verkeyn, bevoegd voor kermissen.

Voor de Oktoberfoor dit jaar hebben de uitbaters een voorlopige oplossing kunnen regelen met een andere attractie. Na deze editie zullen de uitbaters onderzoeken in welke richting zij verder kunnen gaan. Vooral Groen verzette zich de voorbije jaren tegen de attractie met dieren. Schepen Silke Beirens (Groen), ondertussen bevoegd voor dierenwelzijn, is dan ook opgetogen over de beslissing van de uitbaters. “Er zijn tal van alternatieven om kinderen in contact te brengen met dieren in plaats van een kermisattractie waar pony’s doelloos rondjes moeten draaien. We willen kinderen vooral laten kennismaken met dieren in hun natuurlijke habitat.”
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Angelo Cabooter

  Bestond dat nog?? In Brugge staat het er al jaren niet meer door dezelfde reden. En waarschijnlijk is het dezelfde kraam.

 • Frank Blontrock

  Ook geen muziek meer want slecht voor de kinderoortjes en geen lichtjes want teveel electriciteit en geen oliebollen want slecht voor de gezondheid en geen...

 • peg waelput

  Die beestjes steeds laten rondlopen met al dat lawaai heb mijn kind er nooit gebruik laten van maken

 • Willy DE SMET

  Van een pony heb je geen vuiligheid op straat.kijk eens naar de mishandeling van de straten door hondenpoep.Oostende wordt strontstad aan zee inplaats van ster aan zee.

 • Naud De paepe

  Ze zouden beter eerst iets doen aan de dieren die wel worden mishandeld in de wereld, op de kermis worden ze tenminste goed verzorgd.