Foorkramers blikken tevreden terug dankzij goede weer

De uitbaters van de kermisattracties blikken tevreden terug op een nieuwe editie van de Oktoberfoor. Komend weekend sluiten ze terug hun deuren voor een jaar, "maar we hopen op een schitterend weekend als afsluiter".

Dat de kermis sedert enkele jaren ook in de herfstvakantie valt, was al goed nieuws voor de uitbaters van de attracties én de klanten. Maar een foor staat of valt met het goeie weer. Vorig jaar vielen er nogal wat regenbuien te noteren, dit keer heeft de Oktoberfoor meer geluk. "Wij zijn tevreden over de kermis", stelt Caroline Lauwers van de bekende Polyp op de Groentemarkt. "Het weer viel in ons voordeel uit." Op het Sint-Petrus- en Paulusplein zit ook Tonny Kroon met een glimlach aan zijn attractie. Met Mission Space, waarbij bezoekers op 80 meter hoogte in het rond zwieren, kwam hij voor het eerst naar Oostende. "We blikken positief terug, ook al hadden we geen bezoekerscijfer voorop gesteld."

Reus James

François Lainez, uitbater van oliebollenkraam Gebak Der Kust en vertegenwoordiger van de foorkramers, ziet alles door een roze bril. "De openingsstoet met Reus James was een megasucces. Terwijl er vorig jaar 3.000 mensen opdaagden, zagen we dat aantal dit jaar verdubbelen. Ik weet dat men in andere kermissteden over dit initiatief spreekt. Een promostunt, zoals het bezoeken van attracties aan 1 euro, zet dan ook de verdere trend." Vandaag, in het kader van Halloween, zullen de foorkramers er geschminkt bijlopen. De kermis sluit zondagavond haar deuren. (TVA)