Flitspaal buiten werking na aanrijding met vluchtmisdrijf

De flitspaal in de Torhoutsesteenweg is tijdelijk buiten werking door een aanrijding.
Bart Boterman De flitspaal in de Torhoutsesteenweg is tijdelijk buiten werking door een aanrijding.
In de Torhoutsesteenweg in Oostende is donderdagvoormiddag een flitspaal aangereden met vluchtmisdrijf. De snelheidscamera is volgens de politie voor onbepaalde tijd stuk.

Het incident met de flitspaal ter hoogte van elektroketen Vanden Borre gebeurde rond 10.50 uur. Door wie en hoe de paal werd aangereden, is nog niet volledig duidelijk. Volgens politiewoordvoerder Carlo Smits zijn er camerabeelden uit de buurt beschikbaar, maar worden die nog opgevraagd en onderzocht. 

De flitspaal heeft een deuk gekregen, staat weggedraaid van de straat en de camera bovenaan is beschadigd. Mogelijks is een vrachtwagen verantwoordelijk. De bestuurder mag zich allicht aan een stevige boete voor vluchtmisdrijf en schadevergoeding voor de kapotte camera verwachten. Het kan nog weken duren vooraleer de flitspaal is hersteld. Intussen wordt de aanrijder opgespoord.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.