Fietsdieven gearresteerd nadat ze live te zien zijn op bewakingsbeelden van politie

Een arrchiefbeeld van een bewakingscamera.
Politie Turnhout Een arrchiefbeeld van een bewakingscamera.
De politie betrapte zondagnacht twee mannen tijdens de diefstal van een fiets bij het zwembad van Oostende. De mannen waren live aan het werk te zien op bewakingsbeelden in de controlekamer van de politie.

De twee werden rond 3.15 uur in de nacht betrapt toen ze het slot van het achterwiel van de fiets aan het verwijderen waren. Kort daarna verlieten ze de plaats. “Hun traject kon gevolgd worden via de andere camera’s. Even verder onderschepte een patrouille het duo”, zegt Carlo Smits van de lokale politie Oostende. De twee werden gearresteerd en meegenomen voor verhoor. “Beiden zijn geen onbekenden voor de politie van Oostende”, besluit Smits. Het parket moet nog beslissen of de twee Oostendenaars voor de rechtbank moeten komen of al dan niet een minnelijke schikking krijgen. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.