Extra veerdienst naar Oosteroever tot eind september

De veerboot blijft enorm populair om de oversteek te maken tussen de Oosteroever en het centrum van de stad
Benny Proot De veerboot blijft enorm populair om de oversteek te maken tussen de Oosteroever en het centrum van de stad
Ook dit jaar verdubbelt de capaciteit van de veerdienst tussen de Visserskaai en de Oosteroever tijdens de drukste maanden van het jaar.

Vanaf 5 april tot eind september wordt elke dag een extra veer ingelegd van 10.30u ’s morgens tot 18.30u ’s avonds. Dat was vorig jaar ook al het geval. De stad betaalt hiervoor 223.610 euro aan DAB Vloot, die de veerdienst uitbaat. “We willen meer mensen de kans geven de oversteek te maken vanuit het centrum (Westeroever) naar Oosteroever en omgekeerd tijdens de zes toeristische topmaanden. Concreet betekent dit dat er elke dag een extra veer wordt ingelegd. Tijdens de verlengde weekends en tijdens de maanden juli en augustus wordt er elke dag gevaren tot 24 uur. De laatste overvaart vanuit het centrum naar de Oosteroever vertrekt om 23.40 uur. Vanop de Oosteroever vertrekt het laatste veer dan om 23.50 uur”, licht schepen Björn Anseeuw toe. “Met deze beslissing willen we niet enkel de toeristen kennis laten maken met de vele troeven van onze stad. We willen ook tegemoet komen aan de vraag van vele Oostendenaars voor een betere bereikbaarheid tussen Westeroever en Oosteroever” besluit Björn Anseeuw.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Louis Sels

    Betalend maken voor de toeristen. Wij betalen al veel te veel kadastraal