Elf illegalen gearresteerd tijdens drie interventies in Oostende

Snelheidscontroles op Verkeersveilige Dag - politie - politiecontrole -
Ronny De Coster Snelheidscontroles op Verkeersveilige Dag - politie - politiecontrole -
De politie van Oostende heeft afgelopen weekend elf illegale vreemdelingen gearresteerd. Dat gebeurde bij drie verschillende interventies. Zo was er een vechtpartij, verdachte gedragingen en een poging tot handtasdiefstal.

Vrijdag kort na middagnacht werden vier mannen van Libische afkomst gearresteerd op het Sint Catharinaplein. De politie was massaal ter plaatse gereden na een telefoontje over een vechtpartij met zes à acht personen. Bij aankomst trof de politie nog vier mannen verstopt in het struikgewas aan. Diezelfde nacht, rond 2.30 uur, sloegen drie mannen op de vlucht toen de politie hen wilde controleren in de IJzerstraat na verdachte gedragingen. Twee onder hen wen werden nog bij de kraag gevat en bleken geen identiteitspapieren bij zich te hebben. 

Ook in de Langestraat zijn zaterdagnacht iets voor 1 uur vijf mannen opgepakt die geen papieren bij zich hadden. Een van hen probeerde volgens de politie de handtas van een vrouw te stelen, maar die was bij de pinken en kon die terugnemen. De dader rende weg en vervoegde een groepje van nog drie mannen. Het vijftal werd gearresteerd. De politie stelde alle elf ter beschikking van Dienst Vreemdelingenzaken. In afwachting van een beslissing over een mogelijke uitwijzingen werden ze opgesloten in de politiecel.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • GUNTER ORTMANN

    Koningin der Badsteden ferm veranderd. Weer de marginaliteit die ik al 10 jaar zie toenemen...

  • Stan Vankoo

    Bij het optellen zijn er toch meer dan 11! Oostende is een pest geworden en dit laatste 10 jaar!