Eindelijk opnieuw liveconcerten in Kursaal Oostende, maar dan in de erehal: “Gezellig en veilig, zowel voor artiest als publiek”

Stan Van Samang is een van de artiesten die in de erehal van het Kursaal zullen optreden.
Kristof Ghyselinck Stan Van Samang is een van de artiesten die in de erehal van het Kursaal zullen optreden.
Het Kursaal van Oostende pakt vanaf augustus uit met kleinschalige concerten voor een publiek van maximaal 200 toeschouwers. De erehal wordt hiervoor omgebouwd tot een intieme, maar tegelijk ook veilige ruimte. Op de kalender staan onder meer Mama’s Jasje, Luc Steeno, Stan Van Samang en Praga Khan. 

Het is intussen vier maanden geleden dat er nog liveconcerten waren in het Kursaal - de reden daarvan kent u onderhand wel. De cultuurtempel wil niet bij de pakken blijven zitten en heeft een concept uitgewerkt, waarbij de multifunctionele zaal - de erehal - zal omgetoverd worden tot een concertruimte met een gezellige en veilige setting, zowel voor artiest als publiek. “We willen ons steentje bijdragen tot de heropstart van het livecircuit”, zegt voorzitter en burgemeester Bart Tommelein. 

Er is bewust gekozen om ook concerten te programmeren tijdens de week, om zo de drukte te spreiden in de zomerperiode

Bart Tommelein, Kursaal-voorzitter en burgemeester

Het Kursaal wordt niet gesubsidieerd en kan daarom geen grote risico’s nemen. “We zijn daarom heel dankbaar dat KBC en MediaMarkt meestappen in dit verhaal en zo de sector mee ondersteunen”, zegt adjunct-directeur Gwen Nys. Zonder de steun zou het niet mogelijk zijn om de concertenreeks op te zetten. 

Het Kursaal organiseert in augustus een reeks kleinschalige concerten in deze erehal.
LBB Het Kursaal organiseert in augustus een reeks kleinschalige concerten in deze erehal.

Het Kursaal werkt samen met promotoren Walk on the wild side en Concerten aan zee om een aantal optredens te organiseren. Op het programma staan heel wat bekende namen. “We starten met Augustijn Vermandere op 4 augustus. Daarna komen ook Mother Mercury, Bart Herman, Luc Steeno, Mama’s Jasje, Stan van Samang, Geert Verdickt van Buurman, De Blazers van het Symfonieorkest Vlaanderen, Ten feet from stardom, Lady Linn, Barbara Dex, Coco jr. & Sandrine, Praga Khan en Günther Neefs. Er is bewust gekozen om ook concerten te programmeren tijdens de week, om zo de drukte te spreiden in de zomerperiode”, vertelt Tommelein.

Bestel tickets, maar ook al drankjes

In de erehal/concertzaal komen een ‘black box’ met aangepaste verlichting en gezellige zithoeken met tafeltjes. Om tijdens de concerten rust te creëren in de zaal én zo veel mogelijk heen-en-weergeloop te vermijden, kan je bij reservatie van de tickets ook al de dranken bestellen. Zo kan je een eigen Kursaal Summer Bucket samenstellen, die bij aankomst op je tafel wordt geplaatst.

De verkoop start op 10 juli om 12 uur. Tickets kosten 35 euro per persoon en worden verkocht per bubbels van 2, 4 of 6 personen. Alle voorstellingen starten om 21 uur, behalve het concert op 22 augustus. 

Meer info op www.kursaaloostende.be.

Photo News