Economisch Huis op scherp om van Oostende toplocatie voor ondernemers te maken

De nieuwe Raad van Bestuur van het Economisch Huis.
rv De nieuwe Raad van Bestuur van het Economisch Huis.
Het stadsbestuur heeft de kerntaken van het Economisch Huis opnieuw afgelijnd en stemde meteen ook het personeelsbestand daarop af.

Het Economisch Huis moet van het nieuwe stadsbestuur alle vormen van ondernemingen aantrekken, met het oog op duurzame tewerkstelling in Oostende. Er moet onder meer een sterke servicegericht werking ontwikkeld worden naar alle bestaande en nieuwe ondernemers toe. Het Economisch Huis moet daarnaast ook instaan voor de promotie van Oostende als ondernemersvriendelijke stad en het moet vraag en aanbod inzake tewerkstelling afstemmen met het oog op doorstroming naar de arbeidsmarkt.

 “Om deze kerntaken te kunnen uitvoeren, werd de interne structuur van het Economisch Huis reeds aangepast”, legt schepen Charlotte Verkeyn uit. “Er komt onder andere binnen het team van het Economisch Huis een werking op het serviceloket, er is een onderdeel Business Development gecreëerd en er komt ook versterking voor de promotie van economisch Oostende.”

Ondertussen werd ook een nieuwe Raad van Bestuur aangesteld. “Naast de politieke vertegenwoordigers werd de lijn van vernieuwing ook bij de vertegenwoordigers uit het middenveld doorgetrokken. Zo werden ondernemers aangetroken, waaronder Luc De Vleminck van Agence Vanbeckevoort, Koen Denys van Vives Hogeschool, Nathalie Desimpel van Flightwatch, Ellen Distave van Lily, Patricia Ryckeman van Parfumerie Petit Paris en Peter Van Den Broecke van Daikin.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.