Dubbel zoveel organisaties nemen straks deel aan Vredeswandeling met peter Martin Heylen

Vorig jaar namen 300 mensen deel aan de Vredeswandeling, dit jaar worden nog meer deelnemers verwacht.
Timmy Van Assche Vorig jaar namen 300 mensen deel aan de Vredeswandeling, dit jaar worden nog meer deelnemers verwacht.
In Oostende vindt op zondag 24 maart voor de tweede keer de Vredeswandeling plaats. Vorig jaar liepen 17 organisaties en 300 mensen mee.

Het gaat om een organisatie van VormingPlus Oostende-Westhoek. Na de positieve ervaringen van de eerste wandeling sloten zich dit jaar 37 Oostendse organisaties bij het Vredesplatform aan. “Na de eerste editie zagen we contacten ontstaan tussen gemeenschappen en organisaties. Vrede is voor iedereen belangrijk. Daarom willen zoveel mensen en organisaties in Oostende tonen dat ze achter vrede staan”, zeggen Caroline Croene en Jan Dumoulin van VormingPlus. Journalist Martin Heylen is peter. “Achter die vredeswandeling zit volgens mij een hele mooie gedachte. Het is prachtig dat je in een stad met 130 nationaliteiten en verschillende culturen en religies zo’n breed draagvlak krijgt voor vrede. Op een hele mooie manier breng je mensen met elkaar in contact in de stad waar wij leven, waar wij wonen en waar onze toekomst ligt.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.