Driejarigen moeten voortaan naar de Buitenschoolse Kinderopvang tijdens de schoolvakanties

Kinderen van drie jaar kunnen voortaan enkel in de buitenschoolse kinderopvang terecht in de schoolvakanties in Oostende.
LBB Kinderen van drie jaar kunnen voortaan enkel in de buitenschoolse kinderopvang terecht in de schoolvakanties in Oostende.
Schepenen Bart Plasschaert, Silke Beirens en Maxim Donck zullen de Speelcompagnie, de speelpleinwerking van de stad Oostende reorganiseren. Zo worden kinderen van 3 jaar voor de schoolvakanties doorverwezen naar de Buitenschoolse kinderopvang (BKO).

De speelcompagnie werd in 2015 gedecentraliseerd en de veranderingen werden gesmaakt, want tijdens de werking 2018 waren er op topdagen meer dan 700 kinderen en jongeren. Het totaal bedroeg vorig jaar bijna 27.000 deelnames. “Een belangrijke vaststelling was dat voor de jongste deelnemers, de peutertjes, de Speelcompagnie een grootschalige werking geworden was”, laten de schepenen weten in een gezamenlijke mededeling. “Dit gaat om de meest kwetsbare groep en een huiselijke setting gekoppeld was geen evidentie meer. De buitenschoolse kinderopvang is alvast meer huiselijk ingericht en is meer geschikt voor die hele kleintjes dan de verschillende schoollokalen die de Speelcompagnie ter beschikking krijgt. Bovendien kunnen die kleine prutsjes in de BKO terecht volgens de eigen aangevraagde uren.” Die oudere leeftijdsgroep blijft wel nog altijd welkom in de BKO.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.