Drie maanden na introductie van elektrische deelsteps: “100.000 ritten en 20.000 nieuwe gebruikers”

-
Benny Proot -
Drie maanden nadat de eerste elektrische deelstep in Oostende verscheen, is die deelstep een razend populaire mobiliteitsoplossing in de kuststad geworden. Dat maakt eerste schepen, Björn Anseeuw (N-VA), bevoegd voor mobiliteit, bekend. “Met meer dan 100.000 ritten en meer dan 20.000 nieuwe gebruikers, is het vervoersmiddel op korte tijd al helemaal ingeburgerd in onze stad. Klachten over hinder zijn er niet. Door de steeds toenemende vraag laten we voortaan 750 in plaats van 500 steps toe in de stad.”

180.000 km, of 1,8 km per rit. Dat is wat er de voorbije drie maanden werd ‘afgestept’ in Oostende. “En dat de Oostendenaar de step als een volwaardige mobiliteitsoplossing heeft omarmd, blijkt uit het feit dat de steps steeds meer wordt gebruikt op elk moment van de dag en nacht”, stelt Anseeuw. “Op zondagochtend naar de bakker, op dinsdagochtend naar de tramhalte en zo naar school of op zaterdagavond na een avondje stappen huiswaarts met de step: niemand kijkt er nog van op.”

“Geen klachten”

Opvallend is ook dat er volgens de schepen geen klachten zijn over hinderlijke steps. “We hebben een duidelijk reglement dat ervoor zorgt dat de verhuurder van de steps er alles moet aan doen om mogelijke hinder te vermijden”, zegt Anseeuw. “Het gebruik van de steps wordt dagelijks van heel nabij opgevolgd. Op die manier zorgen we ervoor dat er steeds voldoende, maar nooit te veel steps in de stad worden geplaatst. Maar bovenal is het de verdienste van de Oostendenaar die er erg verstandig mee omgaat. Zo maken zij van Oostende een voorbeeldstad.” Toestanden zoals in Roeselare, waar een project met steps werd stopgezet omdat ze onder meer het mikpunt waren van vandalisme, zijn er volgens Anseeuw niet in Oostende.

Combimobiliteit

Het stadsbestuur werkt hard aan nieuw mobiliteitsplan waarbij zogenaamde combimobiliteit centraal staat. “Elk vervoersmiddel heeft z’n plaats in de stad. Met combimobiliteit willen we mensen de kans geven om op een veilige manier van punt A naar punt B te geraken met een combinatie van verschillende vervoersmiddelen. Dat kan bijvoorbeeld door gebruikers van de elektrisch deelstep aan te moedigen om die step in combinatie met het openbaar vervoer te gebruiken. Zo zorgen we voor veilig en vlot verkeer van, naar en in de stad”, besluit de schepen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.