Drie ‘brave’ vrouwen plegen negen diefstallen: “Ze hebben wel degelijk het hart op de juiste plaats”

LSI
Drie vrouwen uit Bredene en Oostende staan voor de rechtbank in Kortrijk terecht voor negen diefstallen. “Goed voorbereid met magneten trokken ze op rooftocht, vooral in Roeselare”, zei de procureur. 

De vrouwen van 35, 40 en 50 jaar trokken op 14 januari dit jaar op dievenpad in Roeselare. Na enkele feiten in onder andere e5 mode, AS Adventure, C&A en Bel&Bo werden ze op heterdaad betrapt. “Ze hadden afgesproken om naar de streek af te zakken met de bedoeling om te stelen”, zei de procureur. “Ze hadden magneten en een tang mee om de beveiligingssystemen te omzeilen. Tijdens huiszoekingen werden nog gestolen zaken teruggevonden.” 

‘Verkracht door zaakvoerder’

Het initiatief zou van Petra D. (50) uit Bredene komen, die vooral wou toeslaan in een zaak in Lichtervelde. “Ze is destijds door de zaakvoerder verkracht geweest, zonder dat hij daar ooit is voor gestraft geweest”, pleitte haar advocate, die ontkent dat zij het initiatief nam. Iets wat volgens de twee andere vrouwen niet klopt. 

Voedselbedeling

De drie vrouwen leerden elkaar kennen in de voedselbedeling in Oostende, zowel als vrijwilliger als klant. “Dus ze hebben het hart wel degelijk op de juiste plaats”, pleitte hun advocaat. “Ze hebben eigenlijk geen reden om te stelen, want komen niets te kort”, pleitte hun advocaat. “Ze zochten vooral naar merkkledij, iets wat ze zich niet kunnen veroorloven.”

De vrouwen drukten bij de rechter hun spijt uit. “Ik weet niet waar ik zat met mijn gedachten”, zei de vrouw uit Oostende. Alle drie riskeren ze een gevangenisstraf van negen maanden met uitstel en een effectieve boete van 400 euro. Vonnis op 30 maart.