Dierenasiel kaart mistoestanden aan: “Eigenaar van in beslag genomen honden kwam ons zijn nieuwe aanwinst showen”

kos
Het Blauwe Kruis van de Kust kaart opnieuw een mistoestand aan in verband met dierenwelzijn. Bij het dierenasiel zijn ze misnoegd dat eigenaars van wie hun dier in beslag werd genomen, onmiddellijk een nieuwe aanwinst in huis kunnen halen.

“Zo werden enkele weken geleden in Oostende drie Amerikaanse staffordshireterriërs door de dienst Dierenwelzijn in beslag genomen, omdat de hond hele dagen in een bench opgesloten zaten en achtergelaten werden in een appartement. Een erbarmelijke toestand, waarbij terecht werd ingegrepen”, vertelt voorzitter Fabrice Goffin. “De drie honden werden vorige week aan het asiel toegewezen. Vrijdag kwam de eigenaar van de verbeurdverklaarde honden zijn nieuwe stafford ‘voorstellen’ in het asiel, met als achterliggende gedachte: ‘men kan mij toch niets maken’. Dergelijke voorvallen komen meer en meer voor. Dieren zijn consumptieartikelen geworden. De asielen dweilen met de kraan open”, aldus Goffin. 

Een erkend dierenasiel moet de nodige zorgen verschaffen aan dieren die verloren, achtergelaten, verwaarloosd, in beslag genomen of verbeurdverklaard zijn. Jaarlijks gaat dit om meer dan 200 honden en het dubbele aantal katten. Momenteel huisvest het Blauwe Kruis van Oostende een zestigtal katten en 38 honden, waarvan 22 Amerikaanse staffordshireterriërs. Alle dieren worden verzorgd door de 8 medewerkers en meer dan 50 vrijwilligers. “Er wordt zo lichtzinnig omgegaan met huisdieren. Dat eigenaars van in beslag genomen dieren zonder probleem opnieuw een dier kunnen kopen bij handelaars, is een kaakslag voor de vele mensen die met het welzijn van dieren zijn begaan.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bernard Deseure

    In plaats van zo een bericht te plaatsen zou je niet eens contact op nemen met de eigenaar van de honden dan heb je de 2 kanten gehoort en kun je er de foto's bij zetten hoe goed de honden waren als ze die hebben weggenomen