Dealend ouderpaar opnieuw in cel: deze keer voor heroïne

De uitspraak van het vonnis tegen een ouderpaar uit Oostende, dat drie jaar riskeerde omdat het een hele waslijst aan drugs dealde, onder andere aan minderjarigen aan de schoolpoort, is gisteren uitgesteld.

Het is opvallend genoeg het openbaar ministerie zelf dat vroeg om het vonnis tegen D.D. en S.R. voorlopig niet uit te spreken en de zaak te heropenen. Dat komt omdat het koppel vorige week donderdag opnieuw opgepakt werd en sindsdien weer in de cel zit. Vorige week werden in Rotterdam immers twee Marokkanen opgepakt die grote hoeveelheden drugs hebben verdeeld over heel West-Vlaanderen. Het gaat om twee grote vissen die meer dan 100 klanten hadden.


Nu blijkt dat het Oostendse koppel een van hun grote klanten was en regelmatig heroïne bij hen kocht. Ze deden dat van september 2016 tot november 2017. In de zaak waarvoor ze nu drie jaar riskeerden verkochten ze in Oostende onder andere cocaïne, heroïne, speed, xtc en cannabis in de periode tot maart 2016.


Nu blijkt dus, nadat ze voor die zaak werden opgepakt, hun handel dus gewoon verder hebben gezet. Dat is de reden waarom het openbaar ministerie nu vroeg om hun zaak te heropenen. Er werd hier immers drie jaar geëist, heel eventueel nog met uitstel, maar daar het feit dat nu blijkt dat het koppel gewoon verder deed, vindt het parket die straf allicht niet meer voldoende.

Zwaardere straf

Daarom werd de zaak nu uitgesteld naar 22 februari. Dan zullen de dossiers allicht samengevoegd worden en zal het openbaar ministerie allicht een zwaardere straf vorderen. Dat kan dan tot 5 jaar gaan. "Ik zal me dan in ieder geval echt niet inhouden", liet de rechter al weten. "Ze doen toch gewoon voort waarmee ze bezig zijn."

Boze rechter

In deze zaak kreeg het koppel al veel verwijten van de rechter, omdat ze drugsdeals regelden aan de schoolpoort terwijl hun eigen 2-jarige dochter op de achterbank zat, tussen de drugs.


"Ik kots echt van jullie. Jullie dossier is gewoon om moedeloos van te worden. Drie jaar is echt het minimum. Jullie zijn twee grote smeerlappen! Jullie kinderen hebben echt grote pech met zo'n ouders!", brieste ze. De twee kinderen van het koppel zijn intussen geplaatst. (JHM)