De Waanzinnige Boomhut krijgt meteen 1.000 kinderen te gast

Robbe en Emma leven zich uit op de tekenmuur.
Benny Proot Robbe en Emma leven zich uit op de tekenmuur.

De interactieve expo De Waanzinnige Boomhut in Oostende heeft een goeie start beleefd. Fort Napoleon vormde het voorbije weekend het ideale decor om meteen duizend kinderen te laten genieten van doldwaze en uitdagende spelletjes.


Aan de hand van een invulboek zoeven de jongeren door de expo. De doorlopende opdrachten vuren hun creativiteit aan, zetten de kinderen over hun angsten heen, maar zorgen vooral voor veel spelplezier. "Wij maken een mooie muurtekening", vertellen Robbe en Emma. "Tekenen is leuk, want je mag op de muur om het even wat zetten." Samen met de familie spenderen de kinderen een weekendje aan zee. Dat maakt De Waanzinnige Boomhut meteen een troef voor regenachtige dagen. Wat ook in het oog springt, is het uitdagende doolhof, netjes opgebouwd uit palletten, en een hindernissenparcours.


De Waanzinnige Boomhut is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Australische auteur Andy Griffiths en illustrator Terry Denton. In Vlaanderen en Nederland zijn er al meer dan een half miljoen stuks van verkocht. Het uiteindelijke doel van De Waanzinnige Boomhut is kinderen meer aan het lezen te krijgen. De expo loopt nog tot 17 april, het einde van de paasvakantie. (TVA)