Dader steekpartij nabij zeedijk blijft langer aangehouden

JHM
De dader van de steekpartij van vorige week maandag in de Hertstraat in Oostende nabij de zeedijk blijft een maand langer in de cel, werd dinsdagmorgen in de Brugse raadkamer beslist. “Mijn cliënt werd uitgebuit door het slachtoffer. Op het momenten van de feiten had het slachtoffer zijn gsm afgenomen zodat hij het thuisfront niet kon verwittigen over de wantoestanden", zegt zijn advocaat Patrick-Bernard Martens. 

Zowel dader (26) als slachtoffer (37) zijn mannen van Pakistaanse afkomst. Het slachtoffer is uitbater van verschillende strandwinkeltjes in Blankenberge. De dader baatte via zijn ouders, die in het Verenigd Koninkrijk, al een kledingzaak uit in Anderlecht. “Hij werd gevraagd ook een zaak opstarten in de Hertstraat in Oostende en kwam via zijn ouders in contact met uitbater van de strandwinkeltjes. Die zou met zijn ervaring helpen bij de opstart en uitbating. Maar volgens mijn cliënt deed die man aan illegale tewerkstelling en wou hij zijn ‘werknemers’ ook binnenbrengen in de nieuwe zaak in Oostende. Ook mijn cliënt werd uitgebuit. Zijn gsm werd zelfs afgenomen opdat hij het thuisfront niet zou kunnen verwittigen over die wantoestanden”, aldus advocaat Martens. 

“Daarover ging de discussie die maandagavond, voor de winkel in de Hertstraat in Oostende. Het slachtoffer had al een wapenstok uitgehaald. Daarna heeft mijn cliënt zich verdedigd en gestoken. ‘Het was ik of hem’, verklaarde hij over de feiten. Het was pure zelfverdediging”, besluit de advocaat. De dader werd gevat aan zijn appartement bij de kledingzaak in Anderlecht. Hij blijft minstens een maand langer in de cel voor poging tot doodslag.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.