CultuurCafé zet streekproducten centraal en opent halfuur vroeger

David Meert, Laurence Van Cauter, Stefaan Tanghe en Annelies Devreese in het CultuurCafé.
Foto Van Assche David Meert, Laurence Van Cauter, Stefaan Tanghe en Annelies Devreese in het CultuurCafé.
Na vier jaar opent het CultuurCafé in De Grote Post voortaan een halfuurtje vroeger - om 8.30 uur - en profileert het zich zo ook als ontbijtbestemming. Uitbaters David Meert en Laurence Van Cauter pakken op hun nieuwe kaart volop uit met hun lokale helden: een samenwerking met lokale producten die zowel de ecologische voetafdruk verkleinen en de lokale economie stimuleren.

"Met het CultuurCafé zetten we in op verantwoorde, bewuste voeding en vervullen we een maatschappelijke rol. We kopen ingrediënten en producten aan bij mensen in de regio", vertellen Laurence en David. "Dit past in het verhaal dat we met het CultuurCafé schrijven, samen met ons publiek."

Primeurs Achiel

Op de kaart pronken bijvoorbeeld gerechten met groenten en fruit van Primeurs Achiel, boerenham van Willy en Karel Deschildre of geitenkaas van Katrien en Renaat Devreese uit Klemskerke. Een uitzondering is de koffie van Puro, maar die is biologisch en fairtrade.


Stefaan Tanghe, directeur van cultuurcentrum De Grote Post, stak de loftrompet op. "Het CultuurCafé is geen vrijblijvend gegeven. We zijn dan misschien elk een onafhankelijke organisatie, toch zijn we stiekem met elkaar getrouwd. De wisselwerking tussen het CultuurCafé en De Grote Post is uniek en bezorgt elkaar heel veel succes."

Versterking

Het CultuurCafé stelt 36 mensen te werk, maar er wordt nog gezocht naar versterking in de keuken en zaal. (TVA)