Chocolatier en striptekenaar ontwerpen samen Ensor-pralines ten voordele van dierenasiel

De Ensor pralines worden verkocht ten voordele van het Blauwe Kruis van de kust
Rv De Ensor pralines worden verkocht ten voordele van het Blauwe Kruis van de kust
Chocolatier Olivier Willems heeft een set van drie unieke pralines gemaakt ten voordele van het Blauwe Kruis van de Kust.

De pralines werden ontworpen in samenwerking met striptekenaar Constantijn Van Cauwenberge ofwel Conz. De pralines zijn een ode aan medeoprichter van het asiel James Ensor en worden verkocht ten voordele van het asiel. De opbrengst van de verkoop zal gebruikt worden voor de bouw van een nieuw dierenasiel. Wie iets bijdraagt krijgt alvast een lekkernij in de plaats. De Ensor-pralines zien er niet alleen goed uit, ze hebben ook unieke smaken. Het gaat om een ganache  met infusie van Earl Grey-thee, een Piemonte-hazelnoot met fleur de sel, en een bittere ganache van 70 procent cacao met toetsen van tabak. De pralines werden ontworpen door Conz na een bezoek aan het Ensorhuis. Hij nam in de tekeningen bepaalde kenmerken van Ensor op, zoals de hoed, het masker, een doodshoofd,... Ook de smaken verwijzen trouwens naar Ensor. De Earl Grey-thee is een verwijzing naar zijn roots in Engeland. De praliné van Piemonte-hazelnoten met fleur de sel is een verwijzing naar Oostende en de Noordzee waar hij woonde en werkte. De praline met gerookte chocolade met toetsen van tabaksbladeren is een verwijzing naar zijn sigarettenverslaving.

Je kan de pralines kopen in de winkel van Chocolatier Olivier Willems op de Alfons Pieterslaan, maar ook in het Blauwe Kruis van de Kust en Mu.Zee.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.