Burgemeester laat gebedsruimte van protestantse geloofsgemeenschap sluiten uit veiligheidsoverwegingen

Het pand rechts op de foto, in de Voorhavenlaan 31, mag niet meer als publieke ruimte worden gebruikt.
Google Street View Het pand rechts op de foto, in de Voorhavenlaan 31, mag niet meer als publieke ruimte worden gebruikt.
Een openbare gebedsruimte in de Voorhavenlaan in de Vuurtorenwijk in Oostende is donderdag gesloten op bevel van burgemeester Bart Tommelein (Open Vld). Het gaat om een House of Praise van de protestantse geloofsgemeenschap Redeemed Christian Church of God. Het pand is niet brandveilig. 

“De beslissing is genomen op basis van advies van de brandweer. In het gebouw worden erediensten georganiseerd, maar het pand is daar niet geschikt voor”, aldus Bart Tommelein. Uit het brandveiligheidsverslag blijkt een hele reeks tekortkomingen. De ruimten in het pand beschikken niet over een tweede vluchtweg en hebben geen brandwerende wanden en deuren. Er wordt verwarmd met mobiele verwarmingstoestellen die op gas werken. In de gebedsruimten zijn geen veiligheidsverlichtingsarmaturen, geen pictogrammen, geen brandblusapparaten en geen rookmelders aanwezig. 

“De veiligheid van de bezoekers was in gedrang. Daarom mag het gelijkvloers niet langer gebruikt worden als publieke ruimte”, aldus burgemeester Tommelein.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.