Blauwalgen in Spiegelmeer: verboden te vissen of te zwemmen

KOS
Er werden blauwalgen gezien op het spiegelmeer in het Maria- Hendrikapark. Daarom is het voor minstens drie weken verboden om er te vissen en te baden.

“Blauwalgen komen voornamelijk voor bij warmer weer op stilstaande wateren. De voorbije weken heeft het ook nog maar amper geregend. Dat zorgt voor een ideale voedingsbodem voor dit soort algen die mens én dier ernstig ziek kunnen maken.” Blauwalgen scheiden gifstoffen af aan het water. “Contact via de mond of via de huid kan zorgen voor misselijkheid, diarree, overgeven, irritatie van de ogen, oren en huid, hoofdpijn, klachten van de luchtwegen, allergische reacties en astma. Redenen te over dus om elk contact met het water te vermijden. Daarom voeren we dit verbod in”, licht schepen Björn Anseeuw toe.

Het verbod op baden en vissen wordt ter plaatse aangeduid met borden rond het Spiegelmeer en geldt voor minstens drie weken. “We volgen de situatie nauwgezet op in samenwerking met de Vlaamse Milieumaatschappij. Nieuwe testen in de komende dagen en weken zullen bepalen of het verbod verlengd wordt,” besluit Anseeuw.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.