Binnenkort geen paraplu's nodig in Adolf Buylstraat

Nu is een paraplu onontbeerlijk, maar in 2018 komen hier luifels die 2,4 meter over straat hangen.
 Proot Nu is een paraplu onontbeerlijk, maar in 2018 komen hier luifels die 2,4 meter over straat hangen.
Het stadsbestuur van Oostende stapt af van het idee om de winkelstraten te overkappen. In de plaats komt er in 2018 een proefproject in de Adolf Buylstraat: luifels van 2,4 meter.

"Er waren heel wat mensen tegen het plan om de straat te overkappen. We zouden ook de volledige winkelstraat moeten vernieuwen, en dat is niet aan de orde. Er wordt daarom gekeken of het mogelijk is om luifels te voorzien van 2,4 meter. Zo kunnen bezoekers bij regenweer toch schuilen. We hebben ontwerpers aangeschreven om een voorstel uit te werken. In 2018 kunnen we een proefproject uitwerken in de Adolf Buylstraat", zegt burgemeester Johan Vande Lanotte (sp.a). Voor de Christinastraat wordt dan weer een nieuwe manier van belichting onderzocht. Er komt ook een proefopstelling met zitbanken in de winkelstraten.

Waar is de zee?

Het Economisch Huis is vorig jaar al gestart met enkele specifieke acties om de handelaars te ondersteunen. Zo krijgt het Shopping Team dit jaar een uitbreiding. Vanaf het valentijnsweekend zullen er elk weekend jobstudenten ingezet worden in de winkelstraten. "Een van de voornaamste vragen die de studenten krijgen, is verrassend genoeg, 'waar is de zee?'. De openbaring van het jaar", lacht burgemeester Vande Lanotte. (LBB)