Beschonken bestuurder rijdt vijf geparkeerde auto’s aan (en eigenaars zijn op reis)

De Range Rover kwam tot stilstand op de zijkant, tegen een van de vijf aangereden geparkeerde auto’s. De tol is zwaar.
Bart Boterman De Range Rover kwam tot stilstand op de zijkant, tegen een van de vijf aangereden geparkeerde auto’s. De tol is zwaar.
In de Duinkerkseweg in Oostende heeft een 48-jarige bestuurder uit Middelkerke donderdagnacht een ware ravage aangericht. Met zijn Range Rover reed hij maar liefst vijf geparkeerde auto’s aan. De man probeerde te voet te vluchten, maar werd opgepakt. Hij legde een positieve ademtest af.

Het zware ongeval gebeurde rond middernacht ter hoogte van de luchthaven. De man kwam uit de richting van Middelkerke en reed onder meer een Porsche, een Mercedes en een Dacia aan. Alle auto’s liepen zware schade op, vier ervan zijn rijp voor de schroot. Zijn eigen Range Rover kwam op de zijkant tot stilstand en is ook vernield. Volgens de politie van Oostende bleef de Middelkerkenaar ongedeerd, maar probeerde hij te voet weg te lopen. De opgetrommelde patrouilles konden de man in de kraag vatten en aan een alcoholtest onderwerpen

Op reis

De politie van Oostende bevestigt dat de man positief blies en zijn rijbewijs op bevel van het parket werd ingetrokken voor vijftien dagen. De vier geparkeerde wagens en de Range Rover van de Middelkerkenaar werden getakeld. Volgens commissaris Kris Allary zijn de eigenaars van de aangereden voertuigen voorlopig moeilijk te bereiken. Wellicht gaat het om auto’s van mensen die met het vliegtuig op reis zijn. Hen wacht een nogal onaangename thuiskomst.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.