Bericht op datingsite over aanslag op Oostendse homobars veroorzaakt paniek, gerecht opent onderzoek

Op de datingapp Grindr werd een aanslag op homobars in Oostende aangekondigd. Het parket is op de hoogte.
RV Op de datingapp Grindr werd een aanslag op homobars in Oostende aangekondigd. Het parket is op de hoogte.
Een bericht op datingapp Grindr zorgt voor onrust op sociale media. Iemand lijkt een aanslag aan te kondigen op homobars in Oostende. Het parket is op de hoogte en is een onderzoek gestart naar de verspreider.

«Vanavond of in het weekend plegen we ook een aanslag op Gay bars in Oostende, om te beginnen in de Valentino en daarna your place daarna de andere cafés en restaurants. Bereid je voor, niemand kan ons tegenhouden, we zijn met 27 man», luidt het bericht op Grindr, een datingapp voor homoseksuele mannen. Van taal heeft de auteur geen kaas gegeten, maar dat maakt de post er niet minder onheilspellend op. Intussen bereikten heel wat ongeruste telefoontjes de politie van Oostende. De kans lijkt klein dat het om een echte beraamde aanslag zou gaan, maar de politie wil geen risico’s nemen. «We zijn een onderzoek gestart», zegt procureur Frank Demeester van het parket van Brugge. «Het ziet er niet naar uit dat we ons meteen grote zorgen moeten maken, maar dergelijke berichten worden altijd ernstig genomen. We houden onze ogen en oren open en gaan na wie dit heeft verspreid, om die persoon aan de tand te voelen», aldus Demeester. Ook de politie heeft gereageerd. «Onze politiemensen zijn attent gemaakt op deze dreiging. Het toezicht in de buurt van de bars wordt verhoogd», zegt commissaris Katrien Jonckheere. 

Klacht

Intussen kwam er ook reactie vanuit de geviseerde zaak Valentino. «Deze dreiging komt zeer hard aan in onze gemeenschap, zeker na wat er in Nieuw-Zeeland is gebeurd», zegt Kenneth Fonteyne, DJ in Valentino. «De homogemeenschap wordt al te vaak geviseerd en deze homohaat moet stoppen. Intussen hebben de uitbaters klacht ingediend bij de politie», besluit Fonteyne. De zaak bleef dinsdagavond  open, ondanks de dreiging.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.