Exclusief voor abonnees

Bedrijfsleiders schoppen en slaan Thierry (56) in elkaar in frituur: “Ik dacht dat het mijn dood zou worden. Enkel omdat ik een mindervalide jongen beschermde”

Thierry Berre aan de rechtbank. Hij draagt naar eigen zeggen nog steeds de gevolgen van het zinloos geweld.
Mathias Mariën Thierry Berre aan de rechtbank. Hij draagt naar eigen zeggen nog steeds de gevolgen van het zinloos geweld.
Eén jaar nadat Oostendenaar Thierry Berre (56) slachtoffer werd van zinloos geweld, draagt de man nog steeds de gevolgen. Twee bedrijfsleiders uit Brussel takelden Thierry zwaar toe en schopten hem tot 13 keer tegen het hoofd. “Enkel en alleen omdat ik een mindervalide jongen beschermde die ze lastigvielen. Ze bleven tekeer gaan terwijl ik al op de grond lag. Ik heb mijn leven te danken aan een agent die net op tijd kon ingrijpen”, vertelt Thierry. 

Je hebt 19% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • patrrik versys

  zet de daders ook maar met foto in de krant dan weten we tenminste wie deze paljassen zijn en weten we voor wie we moeten oppassen

 • Jan Standaert

  Een werkstraf voor een poging tot moord? Hallo??? Maar waag het niet je auto te besturen na 2 pinten.

 • YVES DE GROOTE

  Zware werkstraf? Is dat alles voor een poging tot doodslag???

 • BERTE MERTENS

  "bedrijfleiders" in Tiroler outfit ?? ik zou de naam van dat bedrijf(je) willen kennen. een effectieve gevangenisstraf zou niet misstaan: een minder valide-verdedigen..wie doet/durft het?

 • Phil Duncan

  Als ze te laf zijn om zelf naar de rechtbank te komen in nuchtere toestand , moeten het wel " echte " helden zijn om zat een mindervalide aan te vallen . Een werkstraf is te belachelijk voor woorden , als bedrijfsleiders hebben ze een voorbeeldfunctie . Als ze daar mee wegkomen , mag alles van justitie . Te gek voor woorden , die advocaten hebben ook geen greintje zelfrespect meer .