Bart Neyrinck is de nieuwe algemeen coördinator van de cultuurraad

Antoon Catteeuw en Bart Neyrinck
rv Antoon Catteeuw en Bart Neyrinck
Bart Neyrinck neemt de fakkel over van Antoon Catteeuw als coördinator van de cultuurraad. Hij wil de komende jaren de diversiteit die al aanwezig is in Oostende ook doortrekken naar de cultuurraad.

“De voorbije jaren mocht ik als aanvullend bureaulid een beetje mee aan de kar van de cultuurraad trekken. De raad werd hervormd en de 21ste eeuw binnengeloodst met als sluitstuk de viering van vijftig jaar cultuurraad Oostende. Nu is het moment gekomen voor de volgende stap: de cultuurraad van de 21ste eeuw worden”, motiveert Neyrinck zijn kandidatuur. “Tijdens een van de recente inspraakavonden over cultuur in Oostende vormden de aanwezigen het beeld van, en het oordeel over, de cultuurraad als ‘witte oude mannetjes in een besloten comité’. Een hard oordeel, maar dat is het beeld dat leeft. De cultuurraad van de 21ste eeuw zal niet langer wit blijven. Wij vormen met alle verenigingen een open organisatie die de hele stad dooradert, maar de diversiteit uit de straten en de wijken is nog niet genoeg te zien in onze deelraden, onze algemene vergadering en ons uitvoerend bureau. We nemen nu al de eerste initiatieven om daar verandering te brengen, maar het wordt een werk van lange adem. De diverse stad Oostende, met alle kansen en bedreigingen die dit met zich meebrengt, moet weerspiegeld worden in de diverse cultuurraad van de 21ste eeuw.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.