Bal Rat Mort rolt rode loper uit voor vintage Hollywood, en geeft je gratis make-over

Bal Rat Mort staat dit jaar in teken van vintage Hollywood
Benny Proot Bal Rat Mort staat dit jaar in teken van vintage Hollywood
Het Kursaal van Oostende is er de laatste jaren in geslaagd om samen met cercle coecilia, Bal Rat Mort een nieuw elan te geven. Het gekostumeerd bal trekt jaarlijks zo’n 1.000 feestvierders naar het Kursaal. Dit jaar is het thema vintage Hollywood, The red Carpet Edition.

“Het is een breed thema waar je heel wat mee kan doen”, blikt Maurice Quaghebeur van Cercle Coecilia vooruit. “Het is leuk om te zien dat heel veel mensen moeite doen om zich mooi en volgens het thema uit te dossen. Er zijn ook heel wat jonge mensen die naar het bal komen. Zelf heb ik op 2 maart 1962 mijn echtgenote leren kennen op Bal Rat Mort. Het wordt dus zeker een speciale avond voor mij.” De hele avond zijn er live acts en optredens. “We hebben op vraag van de bezoekers voor een betere mix tussen jong en oud gezorgd met de Hollywood Stageband, die nummers brengen van Frank Sinatra, Elvis Presley en Peggy Lee. Later op de avond komt partyband Cocojr & The All Stars om het dak er af te knallen”, licht Gwendoline Nys toe van het Kursaal.

Fotodecor

Er is valt ook heel wat te beleven. “We moedigen het publiek aan om zeker tegen 20 uur te komen omdat er dan onder meer een Beauty Boudoir is, waar mannen en vrouwen terecht kunnen voor een coupe en make-up in thema. Dit is helemaal gratis. In het Hollywood-decor kunnen de aanwezigen poseren in thema en ook dit jaar is er een kostuumwedstrijd.” Een ticket kost 25 euro in voorverkoop en 30 euro de avond zelf en zijn verkrijgbaar via www.kursaaloostende.be
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.