Bakker levert taartjes tot op strand

JOBSTUDENTEN FIETSEN TOT BIJ KLANT DANKZIJ GPS-COÖRDINATEN

Bakkerskinderen Charlotte en Guillaume David (uiterst links en uiterst rechts) kwamen met het idee op de proppen. Tussen hen jobstudenten Oscar Mylle en Lotte Hoornaert, die helpen de bestellingen tot bij de klant te brengen.
LBB Bakkerskinderen Charlotte en Guillaume David (uiterst links en uiterst rechts) kwamen met het idee op de proppen. Tussen hen jobstudenten Oscar Mylle en Lotte Hoornaert, die helpen de bestellingen tot bij de klant te brengen.
Dankzij Bakkerij DeCock kan je deze zomer een broodje, taartje of boterkoek tot op het strand laten leveren. Bestellen doe je via Facebook, jobstudenten brengen het lekkers met de fiets tot bij jou. Charlotte (17) en Guillaume (16), kinderen van bakker Luc David en Christel Inghelbrecht, kwamen met het idee.

Bakkerij Decock mag dan wel al 162 jaar bestaan, bakker Luc David is voortdurend bezig met het moderniseren van de bakkerij. Toch staat de zaak vooral bekend om de ambachtelijke werkwijze. "De voedingswaarde is bij ons van groot belang. Zo gebruiken we ook vaak desem in plaats van gist", vertelt de bakker. "Onze nieuwe service is een voorbeeld van hoe traditie en vernieuwing hand in hand kunnen gaan." Eerst wilde het gezin een pop-up met desembrood starten, maar de bakkersfamilie koos uiteindelijk voor levering met speciale bakfietsen.


"Toeristen die de dag op het strand willen doorbrengen, kunnen 's morgens geen broodje kopen. Tegen de middag is het broodje al niet meer lekker door de warmte. Het is ook niet leuk om alles op te ruimen en om naar de winkel te lopen gewoon om iets te eten. En nu hebben wij daar een oplossing voor. Iedereen kan via zijn smartphone een bestelling doorgeven via onze Facebookpagina, waar een webshop aan gelinkt is. We hebben drie jobstudenten die met de fiets komen leveren via een gps-systeem. De koeriers zijn origineel aangekleed met een typische bakkersmuts en outfit, zo zijn ze duidelijk herkenbaar", vertelt Luc David samen met zijn kinderen Charlotte en Guillaume.


De bestellingen kunnen niet enkel vanop het strand maar ook elders in Oostende worden doorgegeven. De keuze is uitgebreid: van belegde broodjes, huisgemaakte boterkoeken tot verfrissende yoghurts, ijskoude limonades en koffie.

Opvolging verzekerd

Guillaume zal deze zomer zelf ook met de fiets rondrijden. "Het is een leuke afwisseling", zegt de 16-jarige. "Ik dwaal al van kleinsaf rond in de bakkerij en keek vroeger ook 's nachts wel eens rond wat er allemaal gebeurde. Nu volg ik zelf ook en bakkersopleiding en werk ik in het weekend en tijdens de vakantie mee in de zaak. Ik vind dat niet erg, als je iets wil maken van je leven dan moet je er nu aan beginnen en niet wachten tot je afgestudeerd bent. Ik denk graag creatief mee. Ik zou de zaak later graag overnemen", vertelt Guillaume.


Ook Charlotte staat regelmatig in de winkel met haar mama. "Volgend jaar wil ik Idea en Innovation Management volgen aan de Erasmushogeschool. Je leert er marketing op een innovatieve manier. Dit initiatief past daar wel bij. Ik zal mijn opleiding zeker nog kunnen gebruiken voor de zaak. Misschien neem ik de bakkerij wel samen over met mijn broer, we zullen wel zien hoe de toekomst eruitziet."