Assisenveroordeelde loopt station Oostende binnen met luchtdrukpistool in de broek

Archiefbeeld.
ANP Archiefbeeld.
Een 34-jarige man met een zwaar strafblad uit Oostende werd op 27 juni vorig jaar betrapt toen hij met een luchtdrukpistool duidelijk zichtbaar in zijn broek rondliep aan het station. F.B. werd in 2011 veroordeeld door het Hof van Assisen tot 6 jaar cel, wegens slagen en verwondingen met de dood tot gevolg op een 70-jarige man.

De man weet nochtans dat hij zich door zijn zware strafverleden geen nieuwe misstappen meer kan veroorloven. F.B. werd al veroordeeld voor geweldsmisdrijven, een overval en stond in assisen terecht omdat hij in oktober 2007 een 70-jarige man doodde door hem te wurgen. Hij werd in 2011 uiteindelijk veroordeeld tot 6 jaar celstraf en 10 jaar ter beschikking stelling van de regering, waar hij dus nog steeds onder valt. Voor de jury was toen niet bewezen dat hij het slachtoffer echt dood wou. De man is sinds 2014 vrij en moet zich dus erg gedeisd houden. Op 27 juni vorig jaar schrokken wandelaars in het Oostendse station erg toen ze F.B. zagen lopen, met een pistool duidelijk zichtbaar in zijn broeksriem. Zijn vriend A.C. die hem vergezelde droeg een dolk en een kniptang. De politie kwam meteen ter plaatse en kon het duo van de trein in het station plukken. “Het bleek uiteindelijk om een luchtdrukpistool te gaan maar de grote vraag blijft waarom hij dat bij had”, sprak de procureur. “Was hij er iets mee van plan? Gelet op zijn strafverleden, want hij is erg gekend, is daar zeker twijfel over. Ik vorder 6 maanden cel voor hem en voor A.C. vier maanden.” Enkel F.B. daagde op. “Ik was toen aan lagerwal en nam nog drugs. Bovendien was ik net gescheiden en zag ik mijn zoontje amper. Ik weet echt niet waarom ik dat pistool droeg maar ik zou er zeker niet opnieuw een overval mee gepleegd hebben. Vroeger ging ik over lijken maar nu niet meer. Maar de grens voor mij naar criminaliteit is flinterdun. Toch ben ik nu op het rechte pad. Al 8 maanden ben ik residentieel opgenomen. Daarna wil ik mijn leven herpakken en werk zoeken. Dus vraag ik om een werkstraf.” Vonnis op 28 maart.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rino Raines

    6 jaar cel voor misdaad met dood tot gevolg!! alleen in Belgïe!!