Alsnog onderzoek naar brandstichting op sprookjesfestival ‘Er Was Eens’

Van de tent blijft niet veel meer over.
Bart Boterman Van de tent blijft niet veel meer over.
Er is alsnog een onderzoek opgestart naar brandstichting op het Sprookjesfestival ‘Er Was Eens’ in het Leopoldpark in Oostende. In de nacht van 27 op 28 oktober brandde een tent, het verteltheater, volledig uit. De eerste diagnose was een accidentele brand door kortsluiting, maar na vermoedens over kwaad opzet is dagen later toch een branddeskundige gestuurd. 

“De deskundige is tot de bevinding gekomen dat de brand wel degelijk is aangestoken. Er wordt een onderzoek gevoerd naar opzettelijke brandstichting”, bevestigt het Brugse parket. De nacht voordien waren er al mensen binnengedrongen in de tent en werden er spullen gestolen. Volgens Toerisme Oostende loopt de schade na de brand op tot in de duizenden euro’s. De tent, de decoraties, de geluidsinstallatie, de verlichting en de technische uitrustingen zijn volledig vernield. Het sprookjesfestival kon gelukkig nog wel doorgaan. De voorstellingen in het verteltheater werden verhuisd naar het familietheater. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.