Alsnog bijkomend onderzoek naar dodelijke steekpartij in Jules Peurquaetstraat

De feiten vonden plaats in het appartement van Tommy J.
SDVO De feiten vonden plaats in het appartement van Tommy J.
De hoofdverdachte van de dodelijke steekpartij in de Jules Peurquaetstraat in Oostende blijft twee maanden langer in de cel. Hoewel Tommy J. (31) elk moment kon doorverwezen worden naar assisen of de correctionele rechtbank, is nu alsnog aanvullend onderzoek bevolen.

Tommy J. bracht in de nacht van 5 op 6 oktober vorig jaar in zijn appartement zijn vriend Will Deweert (55) om het leven. De vijftiger was net vrijgelaten uit het psychiatrisch centrum Sint-Amandus. Samen met J. zou hij de middag voor zijn dood nog op zoek zijn gegaan naar een appartementje in Oostende. ’s Nachts kregen de twee woorden. Volgens J. zou Deweert hem geduwd hebben, waarop hij een steakmes nam en hem in het hart stak. “Ik wilde hem nooit dood”, verklaarde de dertiger aan de speurders. De man was, net als het slachtoffer, onder invloed en viel na de steekpartij in slaap. Toen hij wakker werd, probeerde Tommy J. het slachtoffer tevergeefs te reanimeren. Uiteindelijk belde hij de hulpdiensten. Het onderzoek naar de dodelijke steekpartij is een jaar na de feiten volledig afgerond. Het was wachten op een doorverwijzing van het dossier naar de correctionele rechtbank of het hof van assisen, maar dinsdag raakte bekend dat op vraag van het Brugse parket nog aanvullend onderzoek werd bevolen. Het is zo nog wat langer wachten op een proces.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.