Alain en Ook Alain bekennen: Preuteleute zit zélf achter stickeractie ‘West-Vlamingen buiten’

Preuteleute zit zelf achter de actie waarbij affiches werden beplakt.
Preuteleute/Facebook Preuteleute zit zelf achter de actie waarbij affiches werden beplakt.
De aap komt uit de mouw: het komische duo Preuteleute heeft zelf toegegeven dat ze achter de stickeractie zitten waarbij hun eigen affiches werden beplakt met de boodschap ‘West-Vlamingen buiten’.

Vorige week keek Vlaanderen verbaasd op toen enkele affiches van het Oostendse Preuteleute in Gent werden beplakt.‘West-Vlamingen buiten’, stond er te lezen - weliswaar zonder koppelteken. Een mop, discriminatie of promostunt? Het ging om het laatste, zo blijkt nu. Alain en Ook Alain - Sebastien Dewaele en Tom Vanrijckeghem - hebben in een filmpje toegegeven dat ze zelf achter de stickeractie zitten. De sloebers maakten de video tijdens de laatste dag van de Gentse Feesten. Terwijl Alain bij een affiche staat te wachten om de dader te vatten, duikt Ook Alain op met zo’n sticker. “Ben jij diegene die dat doet?”, zegt Alain verbaasd in het Oostends. “Wel, je zei toch dat West-Vlamingen moeten buiten komen”, repliceert Ook Alain. “Je ‘dwoazen’ (dwaas, red.)”, reageert z'n wederhelft. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.