Al 50 daklozen maakten gebruik van het doorgroeihuis sinds de opstart op 1 april

In het doorgroeihuis kunnen daklozen de nacht doorbrengen, maar ze krijgen er ook intense begeleiding
Benny Proot In het doorgroeihuis kunnen daklozen de nacht doorbrengen, maar ze krijgen er ook intense begeleiding
Het nieuwe doorgroeihuis in Oostende kreeg sinds de opstart op 1 april 50 unieke bezoekers over de vloer. Bijna elke avond bellen er meer daklozen in dan er bedden zijn in de Overvloedstraat 2.

“Uit de cijfers blijkt duidelijk de nood aan een opvanginitiatief het ganse jaar door”, licht schepen Natacha Waldmann (Groen) toe. Bij de 50 personen die gebruik maakten van het doorgroeihuis zitten bovendien 14 nieuwe mensen die er nooit geslapen hebben. “We zien dat er heel wat mensen een woonproblematiek hebben. Deze mensen hebben een beperkt inkomen waarmee ze op de privéhuurmarkt niets kunnen huren. We willen extra energie in de begeleiding van deze mensen steken zodat ze niet verder wegzakken in de dakloosheid”, vertelt Waldmann samen met Ludo Van Gheluwe. In het Doorgroeihuis zijn 20 bedden beschikbaar waar daklozen kunnen overnachten. Tot nog toe werd dit initiatief enkel in de winter georganiseerd, maar het nieuwe stadsbestuur besliste om het concept het ganse jaar door te organiseren in combinatie met extra begeleiding. “Er is nu al één persoon extra aan de slag als opbouwwerker. Er komen in totaal 8 mensen in het team.” De stad doet ondertussen een oproep naar vrijwilligers. “We hadden tijdens de wintermaanden een 70-tal vrijwilligers, maar daar blijven nu nog een 30-tal van over.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Stan Vankoo

    Indien die partij helpers wil moeten zij die zelf betalen en dit zonder hulp van vrijwilligers!