Al 100 bussen naar bekerfinale

DUIZENDEN FANS WILLEN KVO NAAR WINST ROEPEN IN BRUSSEL

Jakob De Bruyne (supportersclub Leffinge) achteraan als tweede van links, hier met de beker die supporters in 1997 aan KVO gaven.
Benny Proot Jakob De Bruyne (supportersclub Leffinge) achteraan als tweede van links, hier met de beker die supporters in 1997 aan KVO gaven.
Met een finaleplaats in de 'beker van België' heeft KV Oostende sowieso al geschiedenis geschreven, maar de fans willen de grote voetbalbeker uit Brussel ook graag mee naar huis nemen. Morgen is er overleg tussen de voetbalbond en KVO, waarna meer info zal volgen over de ticketverkoop. Heel wat supportersclubs en -cafés willen echter niet wachten en hebben nu al besloten om bussen in te leggen. "Dit is historisch", klinkt het trots.

De fans recupereren nog van het feest na de winst tegen Racing Genk, maar toch wordt er ook al uitgekeken naar de bekerfinale op zaterdag 18 maart in het Koning Boudewijnstadion. Er bestaat geen twijfel over dat duizenden fans naar Brussel zullen afzakken. "Op onze website www.kvo.be kunnen supporters zich registreren om meer info te krijgen over de ticketverkoop en de verplaatsing", zeggen Bram Keirsebilck en Wim De Meyer van KVO. "Amper enkele uren nadat we het systeem online hadden gezet, telden we al meer dan duizend registraties. Ook onze dienst Marketing ontving al veel aanvragen voor mogelijke sponsorpakketten. We hebben binnen de club gebrainstormd en morgenmiddag zitten we aan tafel met de Belgische voetbalbond. Dan krijgen we belangrijke info rond het aantal beschikbare tickets en de manier van verplaatsing."


Heel wat fans willen zolang echter niet wachten. Bij busmaatschappij Gino Tours lopen nu al aanvragen van supportersclubs binnen. "Vlak nadat de halve finale tegen Racing Genk was afgefloten, kregen we al aanvragen binnen om een bus te reserveren", lacht Hanne Deschacht van Gino Tours. "De hele nacht kregen we mailtjes binnen. Intussen hebben we al honderd bussen vastgelegd om Oostendse supporters naar de Heizel te brengen. We staan in contact met KVO en wachten op het overleg met de voetbalbond voor verdere afspraken. Het is niet de eerste keer dat we dit meemaken. Cercle Brugge speelde enkele jaren geleden de bekerfinale (in 2010 en 2013, red.), en ook toen kregen we veel aanvragen. Dat heb je met zulke leuke volksclubs."

Dubbeldekkers

De supportersclubs overlegden gisterenavond met KVO. Die meetings vinden altijd om de twee maanden plaats, maar uiteraard was de bekerprestatie gisteren hét gespreksonderwerp. "Wij zullen waarschijnlijk een dubbeldekker inleggen", vertelt Pascal 'Passe' Devriendt van supporterscafé Twilight. "Daags na de kwalificatie kregen we al tientallen vragen van supporters om een bus in te lassen. Misschien koppelen we een pre- en afterparty aan de busreis. Dit is historisch. Naar het einde van de halve finale toe werd de stress me te veel. Toen heb ik de tv zelfs uitgezet", lacht hij.

"Niemand wil dit missen"

Ook Luis Dewaele van cafés Brazza en Pura Vida zal bussen inleggen. "Niemand wil dit historische moment missen." Je kan in beide cafés al je naam opgeven om mee te gaan. "Ook wij hebben meteen geïnformeerd om een bus te reserveren", zegt Jakob De Bruyne van de supportersclub in Leffinge. "Mijn Facebookpagina is ontploft met aanvragen. Onze supportersclub telt 120 leden, hopelijk gaat iedereen mee."


Didier Janssens van Kustboys Gistel wil zelfs twee dubbeldekbussen inlassen. "De aanvragen stromen echt binnen. Wij tellen 75 leden en zullen iedereen aansporen om mee te gaan supporteren."


Nick Buffel van Kustboys Nr. 9 legt, samen met café Dan As, al jaren bussen in voor matchen op verplaatsing. "Onze club telt 150 leden, Den As 170 leden. Het is de bedoeling dat iedereen meegaat. Daarvoor is dus minstens een bus of vijf nodig."


Een overzicht van alle officiële supportersclubs vind je op de website www.kustboys.be.