Activiteiten aan Vistrap voor het eerst opgenomen
bij Oostende voor Anker

Benny Proot
Oostende voor Anker vindt dit jaar plaats van 23 tot en met 26 mei. Op deze hoogdagen worden voor het eerst ook tal van activiteiten aan de Vistrap opgenomen in het programma.

“Onze kustvissers mogen niet ontbreken op een dergelijk maritiem feest. Hun activiteiten werden dan ook officieel opgenomen in het programma”, maakt schepen voor de Visserij Charlotte Verkeyn (N-VA) bekend. “Het minste wat we kunnen doen voor de visserij is respect opbrengen voor wat ze doet en ervoor zorgen dat de sector in de kijker wordt geplaatst”, stelt zij verder. Vooral in het weekend van 25 en 26 mei wordt aan de Vistrap heel wat gepland. Zo kunnen de vroege vogels er al terecht vanaf ongeveer 6 uur tot 7.30 uur om het laden en lossen van de vangst van dichtbij te zien met de nodige uitleg erbij. Er is doorlopend kinderanimatie en er zijn ook standen waar de eigen producten worden aangeboden en waar men kan proeven van het lekkers dat de Noordzee te bieden heeft. Op vaste tijdstippen vanaf 10 uur worden demonstraties visfileren gegeven en last but not least kan iedereen zijn kans wagen om een mooie prijs te winnen in de wedstrijd garnaalpellen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.