Aanvraag bezetten openbaar domein voortaan volledig digitaal

Benny Proot
Wie werken wil uitvoeren in of aan een gebouw en hiervoor het openbaar domein wenst te bezetten, kan nu nog gemakkelijker een vergunning aanvragen. Sinds 8 februari verloopt deze aanvraag volledig digitaal.

Om een aanvraag te doen was je vroeger verplicht om een formulier te downloaden via de website van de Stad en dit ingevuld per mail of persoonlijk terug te bezorgen aan de dienst Handhaving en Toezicht die de vergunning opmaakt. De nieuwe manier van aanvragen verloopt voortaan volledig digitaal. Bovendien zal je al je aanvragen eenvoudig kunnen opvolgen. “Elk jaar gaat het over meer dan 2.000 aanvragen. Nu dat elektronisch kan besparen we heel wat Oostendenaars, die bijvoorbeeld verbouwingswerken aan hun woning willen uitvoeren, een ganse papierwinkel met heel wat heen en weer geloop voor de nodige vergunningen”, zegt schepen Björn Anseeuw (N-VA)

Je surft naar www.oostende.be/bezettenopenbaardomein waar je de digitale aanvraag eenvoudig kan starten. Wie niet vertrouwd is met een computer of niet beschikt over internet kan nog altijd persoonlijk langskomen om de vergunning aan te vragen aan het loket van Handhaving en Toezicht op het gelijkvloers van het Stadhuis.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.