Exclusief voor abonnees

90 miljoen euro om iconische Thermae Palace in ere te herstellen: “Likje verf volstaat niet meer”

Uitbaatster Olivia Vanmoerkerke op de plek waar de liefde voor het luxehotel bij haar familie begon: het strand van Oostende.
Wannes Nimmegeers Uitbaatster Olivia Vanmoerkerke op de plek waar de liefde voor het luxehotel bij haar familie begon: het strand van Oostende.
Eén van de meest iconische gebouwen van ons land wordt dan toch in ere hersteld. In Oostende hebben ze na zes jaar politiek gekrakeel eindelijk het licht op groen gezet voor een totaalrenovatie van het Thermae Palace. "Eindelijk kunnen we vooruit", zegt de familie die het hotel sinds 2013 uitbaat. "Want dit gebouw redt het niet langer met enkel wat likjes verf."

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Sobek Wessels

  Weggegooid geld ! Er komen meer stormen de zeespiegel zal stijgen door het warmere klimaat en dan ga je dit gebouw renoveren voor 90miljoen ? Je kan die 90miljoen evengoed in zee werpen !!? Geef dat Geld aan de Burgers om hun Huizen Energie vriendelijk te maken want velen kunnen dat zelf niet betalen !? Maar ja in België is het Taboe om geld te geven aan je eigen Volk ?!

 • Patrick De Graeve

  Afbreken die handel, dan trek je nog een premie.

 • Henri Dederen

  Voor alle klagers . In de eerste plaats betalen al de eigenaars van een 2 e verblijf - 1000eur 2e verblijftaks voor de Stad Oostende + belasting Provincie + grondbelasting + kadastraal inkomen... Natuurlijk heeft dit monument iets unieks en zorgt het voor de uitstraling van de stad Oostende. Er wordt veel meer belastingsgeld besteed aan talloze nutteloze luxe projecten. Ga maar eens kijken naar de geldverslindende Europawijk in Brussel.

 • Berry Gil

  Ik had liever gezien: stuk per stuk, deel per deel afbreken, maar identiek terug opbouwen en voldoen aan de strengere milieueisen: ik denk goedkoper en efficiënter !!

 • Michel Jacobs

  Als je soms de genoemde sommen hoort bij subsidies, sociale projecten, infrastructurele werken, enz... in Vlaanderen dan zijn die zo verbijsterend laag dat je dikwijls denkt dat het een april grap is. Maar voor 90 miljoen aan één gebouw kan je al iets doen natuurlijk, daar gaat veel plaats zijn voor de groeiende groep armen in Vlaanderen om hun frigobox te komen neerzetten...