500.000 dagtoeristen tijdens herfstvakantie

ONDANKS MINDER WEER IS TOERISTISCHE SECTOR TEVREDEN

Plopsaland kende meerdere dagen met meer dan 10.000 bezoekers.
Foto BELGA Plopsaland kende meerdere dagen met meer dan 10.000 bezoekers.
De herfstvakantie is dan wel voor een stuk getekend door de regen, toch kwamen er de afgelopen week heel wat toeristen langs aan de kust. Westtoer spreekt van 500.000 dagtoeristen en ook de hotels spreken van een iets betere herfstvakantie dan vorig jaar.

Het was een goede herfstvakantie voor de toeristische sector aan de kust. In de hotelsector is er sprake van een bezetting van gemiddeld 85 procent in het weekend en 60 procent tijdens de week. Dat zijn mooie cijfers voor een herfstvakantie laat Westtoer weten. Ook in Oostende blikt Toerisme Oostende tevreden terug op de verschillende activiteiten. "Het eerste weekend kwam traag op gang door het weer, maar vanaf maandag was het vier dagen volle bak voor Er was eens in het Leopoldpark. We schatten op 25.000 à 30.000 bezoekers. Ook de Spiekpietjes hebben het goed gedaan met al 6000 bezoekers tijdens de eerste week", vertelt Vincent Drouard van Toerisme Oostende. Hier deed de hotelsector het iets beter dan vorig jaar. "Het is een belangrijke vakantie geworden. We merken dat mensen nu minder naar het buitenland trekken en voor een vakantie in eigen land kiezen. Er zijn ook veel dagtoeristen en tweede verblijvers die langskomen", zegt Drouard nog.

Derde beste vakantie

Plopsaland De Panne heeft er zelfs de derde beste herfstvakantie achter de rug. Verschillende dagen zat het verkeer strop richting Adinkerke. "We zijn heel tevreden", laat persmedewerkster Jolien De Tender weten. "We hadden verschillende dagen met meer dan 10.000 bezoekers. Naast het zachte herfstweer zat ook de animatie daar voor veel tussen. Ik denk aan de Ketnet nocturnes waarbij het pretpark langer open was. Het was aanschuiven voor de meet & greet met de personage uit de series Nachtwacht en Helden. Daarnaast lokte ook Plopsaqua veel volk. Dat zwembad is sinds 2015 open en we hadden de beste vakantie ooit. Precieze bezoekerscijfers heb ik niet maar het was mooi verspreid over de hele vakantie."


Halloween was in de hele regio een topper. Behekst Diksmuide trok een pak volk met als absolute topper de Bloemmolens die ingericht waren als spookhuis. Ook de verschillende stoeten in onder meer De Panne en Koksijde konden een pak mensen bekoren.