3.500 artiesten en artiestjes tekenen Oostende vol

Ook jong tekentalent leeft zich uit op de Drawing Days.
Proot Ook jong tekentalent leeft zich uit op de Drawing Days.
Zo'n 3.500 creatievelingen zijn afgelopen weekend in Oostende aan het tekenen geslagen tijdens een van de 70 activiteiten van Drawing Days.

Het concept van dit tekenfestival bestaat sinds 2000. Na succesvolle edities in Gent, Antwerpen, Leuven en Hasselt meerde het tekenfestival nu aan in Oostende. "Deze editie is daarmee even succesvol als de vorige. We hadden heel veel geluk met het weer", vertelt Marianne Sneijers van Kunstwerkt. "Heel wat opkomend Oostends talent heeft bovendien de deuren opengezet. Er waren ook enkele activiteiten rond de zee, zoals schetsen in de duinen of tekenen op zeekaarten. Daarnaast viel onder meer de zoektocht 'Waar is wasco?' in de smaak en kreeg ook de raamtekenroute heel wat weerklank, met 89 ramen die een tekening kregen van illustratoren uit heel Vlaanderen." Naast de geoefende tekenaar kon ook de leek deelnemen. "We zagen tijdens activiteiten voor kinderen dat ook heel wat volwassenen meededen aan de opdracht. Dat was leuk om te zien."


Daarnaast viel vooral de inspanning van Stijn Felix op. Hij tekende drie dagen lang snelportretten in Upstairs Hotel. "Hij heeft non-stop portretten getekend van 's middags tot 's avonds en er stond telkens een lange rij aan te schuiven." (LBB)