24-jarige Afghaan krijgt vier jaar cel voor verkrachting buurvrouw

Het Gentse hof van beroep.
Wannes Nimmegeers Het Gentse hof van beroep.
Een Afghaan (24) heeft in het Gentse hof van beroep vier jaar cel gekregen voor de verkrachting van zijn buurvrouw in Oostende. Het hof besliste om de man, die niet aanwezig was, onmiddellijk te laten aanhouden.

De feiten vonden plaats in een appartementsblok in de Wittenonnensraat in Oostende in 2015. De twintiger woonde al een paar maanden in het appartementsgebouw met enkele anderen. Geregeld gooiden ze afval op het terras van de onderbuurvrouw. Toen de vrouw hen erover aansprak, beloofden ze het te komen opruimen. In de nacht van 7 op 8 januari 2015 liep het uit de hand. Ze kwamen met zes haar flat binnen, vier vertrokken nadien. De twee die achterbleven, verkrachtten de vrouw op het bed. In eerste aanleg kreeg de man vier jaar cel, maar volgens de advocaat van M., Walter Van Steenbrugge, was er te weinig bewijs.

“Dit is een onzorgvuldig onderzoek geweest”, zegt hij. “Er zat ook geen logica in haar verklaringen, ze moeten met een korrel zout genomen worden. Er is weinig bewijslast tegen mijn cliënt. Alleen op het hoeslaken werd zijn DNA gevonden. De echte dader is volgens mij nog niet gevonden.”

Delphine Demets, de advocate van het slachtoffer, zag dat anders, “De beklaagde verklaarde dat hij daar nooit is geweest, maar er is wel sperma gevonden op het hoeslaken. In conclusies suggereert de verdediging zelfs dat de echte daders sperma van hem daar zouden gesmeerd hebben. Hoe absurd is die stelling?” Ook de procureur-generaal twijfelde niet, “Er zijn duidelijk aanwijzingen dat hij de dader is.” Het hof gaf de man een bevestiging van straf, vier jaar cel. Daarnaast sprak het hof een onmiddellijke aanhouding uit. “Het is een opluchting voor mijn cliënt”, zegt haar advocate Delphine Demets. “Na vier jaar kan ze eindelijk verder met haar leven.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.