220 strandredders vanaf juni paraat

220 strandredders staan vanaf het verlengd weekend van 3, 4 en 5 juni paraat. Het stadsbestuur stelde 30 postoversten en 190 strandredders aan.


"Dit zijn 4 oversten en 23 redders meer dan in 2016", meldt bevoegd schepen Nancy Bourgoignie (sp.a). "De strandredders van Oostende worden door hoofdredder Jonathan Devos zorgvuldig in teams onderverdeeld. Hij zorgt voor een goede mix van ervaren en nieuwe redders. Zo worden de nieuwkomers goed klaargestoomd voor de toekomst en wordt de opvolging verzekerd." In totaal zijn er 36 nieuwe redders. In de periode van 1 juli tot en met 31 augustus staan de redders elke dag van 10.30 tot 18.30 uur in voor de veiligheid op 12 badzones, van Raversijde tot Duin en Zee.


"Tijdens de weekends in juni worden de redders ingezet op 3 strandposten, namelijk Mariakerke, Koninginnelaan en Kemmelbergstraat, van 10.30 tot 18.30 uur. Op dezelfde posten zullen er ook redders actief zijn tijdens alle weekends van september. Vanaf dit seizoen is er ook de mogelijkheid om bij mooi weer redders in te zetten tijdens de weekdagen van juni en september. Hiervoor wordt gewerkt met een reservedienst op afroep." (TVA)